Pravila takmičenja / Nagrade

Uveti i Odredbe
 1. Članovi Tipodrom lige i učesnici u takmičenju mogu biti svi registrovani članovi Tipodrom portala koji prihvataju pravila ove rubrike i žele aktivno učestvovati u takmičenju.
 2. Da bi konkurisali za nagrade morate imati minimalno 15 postavljenih tiketa za takmičenje s tim da vam prolaznost tiketa mora biti 45% ili više.
Prijem članova
 1. Prijem članova zainteresovanih za učešće u takmičenju se vrši tokom čitavog meseca.
 2. Da bi ste se prijavii za takmičenje dovoljno je samo da postavite svoj prvi tip i automatski ste prijavljeni za takmičenje.
Kako se postavlja tiket za takmičenje?
 1. Tiket mora da sadrži: Vreme pocetka meča, naziv događaja, tip, kvotu, kladionicu sa koje ste uzeli kvotu i Analizu. Kvote je dozvoljeno uzimati samo iz kladionica ponuđenih u skripti.
 2. Tiket se može postaviti najkasnije 30 minuta pre početka meča.
 3. Tiket se postavlja tako što, kada ste ulogovani, odete na "dodaj tip" (gore-desno), ispunite tražene podatke i postavite vaš tip.
 4. Najmanje dozvoljena kvota po sportskom dogadjaju je 1.40, a najveca 5.00.
  • Ukoliko u nekoj kladionici ima super tip na određeni meč, nije ga moguće postaviti na takmičenje.
 5. Takmičar svakodnevno može da postavi maksimalno 3 (tri) tipa.
 6. Isti tip na jedan sportski događaj se može postaviti 3 (tri) puta, (Dakle, ako su tri takmičara postavila "Inter - Milan - 1" ostali takmičari ne mogu postavljati taj tip).
  • U cilju fer plej takmičenja, poslednja 3 dana u ciklusu takmičenja isti tip na jedan sportski dogadjaj se može postaviti samo jednom, (Dakle, ako je jedan takmičar postavio "Porto - Benfika - 1" drugi takmičari ne mogu postavljati taj tip).
  Ovo prvilo važi samo za 10 najboljih tipstera u trenutku postavljanja tipa.
 7. Jedan takmičar ne može postaviti dva puta isti par ni sa totalno različitim tipom.
 8. Dozvoljeni tipovi:
  • Fiksevi: 1,X,2 (Tu spada i konačan pobednik, kao i duple šanse);
  • Azijski hendikepi (Svi sem četvrtastih 0.25, 0.75 itd.);
  • Golovi: Oba daju / ne daju gol, Under/Over (Broj golova, koševa, itd.);
  • Draw no bet (DNB - Ishod bez nerešenog.);
  • Totali: Broj koševa igrača, broj koševa, golova ekipa (under/over);
  • Nije dozvoljeno postavljati kombinovane tipove (GG3+, 1&3+ Itd...).
 9. Molimo vas da ne preterujete sa visokim kvotama i previše rizičnim opkladama jer nikome ne treba da bude glavni cilj samo pobeda u takmičenju, već zajednički izbor što više dobitnih tipova i profit koji ćemo zajedno ostvariti klađenjem.
 10. Bodovanje: Ulog po svakom tiketu birate sami, a ponuđeni ulozi su od 1 do 10 unitsa. Dakle ako ste postavili tiket sa kvotom 1.80 i ulogom 7/10 to se računa na sledeći način: 7 x 1.80 = 12.6 - 7 = +5.6 unitsa.
 11. a) Takmičar tokom meseca može da postavi najviše 2 (dva) puta tip sa ulogom 10/10.
  b) Takmičar tokom meseca može da postavi najviše 3 (tri) puta tip sa ulogom 9/10.
  c) Takmičar tokom meseca može da postavi najviše 5 (pet) puta tip sa ulogom 8/10.
 12. Kako napisati validnu i kvalitetnu analizu? - LINK
 13. U periodu od 00:00h do 05:00h ne možete postavljati tipove koji počinju između 00:30h - 05:00h istog dana.
Završne odredbe
 1. Takmičarski ciklus traje mesec dana i počinje svakog prvog u mesecu.
 2. Pobednik je takmičar koji je osvojio najviše bodova, uz uslov da je ispunio minimum od 15 tiketa u toku meseca, kao i da je ostvario pozitivan profit i da je imao najmanje 45% dobitnih tiketa.
 3. Nagradni fond je obezbedila kladionica WWIN.COM u iznosu od 360 EUR.
  1. mesto - 130 EUR
  2. mesto - 70 EUR
  3. mesto - 45 EUR
  4. mesto - 25 EUR
  5. mesto - 15 EUR
  6. mesto - 10 EUR
  7. mesto - 10 EUR
  8. mesto - 10 EUR
  9. mesto - 10 EUR
  10. mesto - 10 EUR
  • 25 EUR će ići jednom od članova koji zasluže svojim trudom i kvalitetom bez obzira na profit.
 4. Tipsteri koji budu u konkurenciji za nagrade moraju imati izvršen bar jedan depozit na Wwin kladionici u prethodna 2 meseca. U slučaju da nemate izvršen depozit, Wwin neće isplatiti nagrade i automatski gubite pravo na njih.
Nagrade za niz od 10, 15 pogodaka
 1. Tipster koji napravi niz od 10 pogođenih tipova, može da se javi privatnom porukom administraciji Tipodroma i biće nagrađen od strane WWIN kladionice u iznosu od 25 EUR.
 2. Tipster koji napravi niz od 15 pogođenih tipova, može da se javi privatnom porukom administraciji Tipodroma i biće nagrađen od strane WWIN kladionice u iznosu od 50 EUR. (Ukoliko pre toga niste preuzeli nagradu za niz od 10 tipova u nizu).

  • Dakle, sami određujete kada je kraj niza i kada počinje novi niz. Da li ćete ga prekinuti nakon 10 pogođenih tipova i preuzeti nagradu, ili ćete pokušati više. No, imajte na umu da ukoliko napraviti niz od recimo 12 tipova i promašite 14-i, nećete biti nagrađeni za niz od 10 pogodaka, ukoliko niste ranije prijavili niz, a ukoliko ga prijavite dobićete nagradu za niz od 10 pogodaka i tada vaš novi niz startuje od nule. Isto važi i za više nizove. Takođe niz ne mora da počene i završi u jednom mesecu, može da se prenosi u sledeći.
Nedeljno nagrađivanje tipstera
 1. Od 11.2017. je uvedeno i nedeljno nagrađivanje tipstera! Dakle, radi se o tome da će na kraju svake nedelje tri (3) najbolja tipstera biti nagrađena na WWIN kladionici. Najbolji nedeljni tipster odnosi 30 EUR, zatim drugi osvaja 15 EUR i treći 10 EUR.
 2. Jedini uslov da tipster konkuriše za nagradu jeste da u toku nedelje ima postavljenih minimum 5 analiza i da mu je profit pozitivan.
 3. Što se rangiranja tiče, najbolji je onaj koji ima najviše profita, a ukoliko dva ili više takmičara imaju isti profit, bolji je onaj koji ima veći ROI.
  Nedeljne tabele možete videti na stranici "TIPSTERI" u desnoj koloni.
 4. Ukoliko se bilo kada tokom meseca promaši analiza sa ulogom 10/10, gubi se pravi na nagradu bez obzira da li je tip sa ulogom 10/10 promašen u nedelji kada ste u konkurenciji za nagradu ili nekoj drugoj.
Dodatni bonusi
 1. Svaki tipster koji bude u konkurenciji za nagrade može ostvariti dodatnih 10% bonusa ukoliko u toku meseca (Najkasnije do 25-og u mesecu) podeli (public) minimum 5 analiza na svoju facebook stranicu ili profil (500+ lajkova/prijatelja). Ukoliko ste to odradili, potrebno je pred kraj meseca poslati privatnu poruku administratoru sa linkovima gde su analize podeljene.
Prekinuti mečevi
 1. Ukoliko se prekine utakmica, važeći reziltat je rezultat koji obračuna kladionica iz koje ste uzeli tip/kvotu.
 2. Za sve prekinute utakmice koje se ne nastave u tom istom takmičarskom danu, kvota je 1.00 za sve vrste igara bez obzira na trenutan rezultat i vreme kada je meč prekinut sem ukoliko tip vać nije prošao. Ukoliko se radi o teniskom meču, čekaće se njegov nastavak ukoliko se zna da će se meč nastaviti.
Opomene i dikvalifikacije
 1. Strogo zabranjeno pravljenje duplih naloga! Na kraju meseca ce se proveravati dupli nalozi, i ukoliko nađemo dupli nalog obadva ili više naloga će biti trajno diskvalifikovani sa takmičenja.
 2. Takmičari koji budu grešili prilikom postavljanja tipa biće opominjani. Dve opmene su dozvoljene, ako dođe do treće greske takmičar će biti diskvalifikovan do kraja ciklusa i neće imati pravo na nagradu.
 3. Takmičari koji ne ispune uslov o broju analiza, te prekinu takmicenje nakon 5 postavljenih tiketa dobijaju zabranu takmičenje u narednom mesecu.
 4. Takmičari koji koji promaši tip sa ulogom 10/10 dobija diskvalifikaciju do kraja meseca i gubi plasman za trenutni.
 5. Takmičari koji dođe do -30 unitsa je završio svoje takmičenje za tekući mesec.
 6. Strogo zabranjeno kopiranja analiza. Analize na tipodromu moraju biti jedinstvene i ne smeju biti objavljivane na drugim sajtovima pre nego što je objavite na tipodromu. Kršenjem ovog pravila sledi automatska diskvalifikacija.
 7. Postavljanje kvota koje nisu tačne u trenutku postavljanja tipa se kažnjava trajnom diskfalifikacijom i korisnik neće imati dozvolu da se takmiči sa drugog naloga.