Pravila takmičenja / Nagrade

Svi koji žele da učestvuju u takmičenju moraju da budu registrovani članovi Tipodrom portala.

Uveti i Odredbe

1.) Članovi Tipodrom lige i učesnici u takmičenju mogu biti svi registrovani članovi Tipodrom portala koji prihvataju pravila ove rubrike i žele aktivno učestvovati u takmičenju.
2.) Da bi konkurisali za nagrade morate imati minimalno 15 postavljenih tiketa za takmičenje s tim da vam prolaznost tiketa mora biti 45% ili više.

Prijem članova

1.) Prijem članova zainteresovanih za učešće u takmičenju se vrši tokom čitavog meseca.
2.) Da bi ste se prijavii za takmičenje dovoljno je samo da postavite svoj prvi tip i automatski ste prijavljeni za takmičenje.

Kako se postavlja tiket za takmičenje?

1.) Tiket mora da sadrži: Vreme pocetka meča, naziv događaja, tip, kvotu, kladionicu sa koje ste uzeli kvotu i Analizu. Kvote je dozvoljeno uzimati samo iz kladionica ponuđenih u skripti.
2.) Tiket se može postaviti najkasnije 30 minuta pre početka meča.
3.) Tiket se postavlja tako što, kada ste ulogovani, odete na "dodaj tip" (gore-desno), ispunite tražene podatke i postavite vaš tip.
4.) Najmanje dozvoljena kvota po sportskom dogadjaju je 1.40, a najveca 5.00.
• Ukoliko u nekoj kladionici ima super tip na određeni meč, nije ga moguće postaviti na takmičenje.
5.) Takmičar svakodnevno može da postavi maksimalno 3 (tri) tipa.
6.) Isti tip na jedan sportski događaj se može postaviti 3 (tri) puta, (Dakle, ako su tri takmičara postavila "Inter - Milan - 1" ostali takmičari ne mogu postavljati taj tip).
• U cilju fer plej takmičenja, poslednja 3 dana u ciklusu takmičenja isti tip na jedan sportski dogadjaj se može postaviti samo jednom, (Dale, ako je jedan takmičar postavio "Porto - Benfika - 1" drugi takmičari ne mogu postavljati taj tip). Ovo prvilo važi samo za 10 najboljih tipstera u trenutku postavljanja tipa.
7.) Jedan takmičar ne može postaviti dva puta isti par ni sa totalno različitim tipom.
8.) Dozvoljeni tipovi:
• Fiksevi: 1,X,2 (Tu spada i konačan pobednik, kao i duple šanse).;
• Azijski hendikepi (Svi sem četvrtastih 0.25, 0.75 itd.).;
• Golovi: Oba daju / ne daju gol, Under/Over (Broj golova, koševa, itd.).;
• Draw no bet (DNB - Ishod bez nerešenog.);
• Totali: Broj koševa igrača, broj koševa, golova ekipa (under/over).
9.) Molimo vas da ne preterujete sa visokim kvotama i previše rizičnim opkladama jer nikome ne treba da bude glavni cilj samo pobeda u takmičenju, već zajednički izbor što više dobitnih tipova i profit koji ćemo zajedno ostvariti klađenjem.
10.) Bodovanje: Ulog po svakom tiketu birate sami, a ponuđeni ulozi su od 1 do 10 unitsa. Dakle ako ste postavili tiket sa kvotom 1.80 i ulogom 7/10 to se računa na sledeći način: 7 x 1.80 = 12.6 - 7 = +5.6 unitsa.
11.) a) Takmičar tokom meseca može da postavi najviše 2 (dva) puta tip sa ulogom 10/10.
b) Takmičar tokom meseca može da postavi najviše 3 (tri) puta tip sa ulogom 9/10.
c) Takmičar tokom meseca može da postavi najviše 5 (pet) puta tip sa ulogom 8/10.
12.) Kako napisati validnu i kvalitetnu analizu? - LINK
13.) U periodu od 00:00h do 05:00h ne možete postavljati tipove koji počinju između 00:30h - 05:00h istog dana.

Završne odredbe

1.) Takmičarski ciklus traje mesec dana i počinje svakog prvog u mesecu.
2.) Pobednik je takmičar koji je osvojio najviše bodova, uz uslov da je ispunio minimum od 15 tiketa u toku meseca, kao i da je ostvario pozitivan profit i da je imao najmanje 45% dobitnih tiketa.
3.) Nagradni fond je obezbedila kladionica WWIN.COM u iznosu od 250 EUR.
1. mesto - 100 EUR
2. mesto - 50 EUR
3. mesto - 30 EUR
4. mesto - 20 EUR
5. mesto - 10 EUR
6. mesto - 5 EUR
7. mesto - 5 EUR
8. mesto - 5 EUR
9. mesto - 5 EUR
10. mesto - 5 EUR
* - 15 EUR će ići jednom od članova koji zasluže svojim trudom i kvalitetom bez obzira na profit.

Dodatni bonusi

1.) Svaki tipster koji bude u konkurenciji za nagrade može ostvariti dodatnih 10% bonusa ukoliko u toku meseca (Najkasnije do 25-og u mesecu) podeli (public) minimum 5 analiza na svoju facebook stranicu ili profil (500+ lajkova/prijatelja). Ukoliko ste to odradili, potrebno je pred kraj meseca poslati privatnu poruku administratoru sa linkovima gde su analize podeljene.

Prekinuti mečevi

1.) Ukoliko se prekine fudbalska utakmica od 1 - 75 minuta i ne nastavi se u tom istom takmičarskom danu, za sve vrste igara je kvota 1.00 sem ako je neko igrao na golove i da je taj tip prosao pre prekida. Ukoliko je prekinuta od 76 minuta pa nadalje, važeći rezultat je rezultat postignut do momenta prekida za sve vrste igara.
2.) Ukoliko se prekine teniski meč, za sve vrste igara je kvota 1.00, sem ukoliko tip već nije prošao. Ukoliko se zna da će se meč nastaviti, čekaće se njegov nastavak.
3.) Za sve ostale prekinute sportove koji se ne nastave u tom istom takmičarskom danu, kvota je 1.00 za sve vrste igara bez obzira na trenutan rezultat i vreme kada je meč prekinut sem ukoliko tip vać nije prošao.

Opomene i dikvalifikacije

1.) Strogo zabranjeno pravljenje duplih naloga! Na kraju meseca ce se proveravati dupli nalozi putem ip adrese i ukoliko nađemo dupli nalog obadva ili više naloga će biti trajno diskvalifikovani sa takmičenja.
2.) Takmičari koji budu grešili prilikom postavljanja tipa biće opominjani. Dve opmene su dozvoljene, ako dođe do treće greske takmičar će biti diskvalifikovan do kraja ciklusa i neće imati pravo na nagradu.
3.) Takmičari koji ne ispune uslov o broju analiza, te prekinu takmicenje nakon 5 postavljenih tiketa dobijaju zabranu takmičenje u narednom mesecu.
4.) Takmičari koji koji promaši tip sa ulogom 10/10 dobija diskvalifikaciju do kraja meseca i gubi plasman za trenutni.
5.) Takmičari koji dođe do -30 unitsa je završio svoje takmičenje za tekući mesec.
6.) Strogo zabranjeno kopiranja analiza. Analize na tipodromu moraju biti jedinstvene i ne smeju biti objavljivane na drugim sajtovima pre nego što je objavite na tipodromu. Kršenjem ovog pravila sledi automatska diskvalifikacija.
7.) Postavljanje kvota koje nisu tačne u trenutku postavljanja tipa se kažnjava trajnom diskfalifikacijom i korisnik neće imati dozvolu da se takmiči sa drugog naloga.